Bio

Anne Marijn Voorhorst  (1992) is schrijver van poëzie, proza, en kunstkritiek en redacteur bij DIG (De Internet Gids). Daarnaast maakt ze tekeningen en is ze deel van een dj-duo. Ze volgde de opleidingen Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en de MA English Literature in a Visual Culture aan de Vrije Universiteit (cum laude). In 2021 nam ze deel aan de schrijfresidentie van deBuren. Ze werkt geregeld samen met andere beeldend kunstenaars.

Poëzie is voor haar een middel om de bevreemdende en soms abjecte wereld mee te onderzoeken. Als een karakter dat in een geconstrueerd universum wordt losgelaten, noteert ze de zintuiglijke beleving van een artificiële maar doodgewone ruimte, zoals een winkelcentrum of warenhuis.

Haar werk verscheen in nY, Kluger Hans,  Deus Ex MachinaMetropolis MTubelight en diverse kunstenaarspublicaties, en online op SamplekanonDIG (De Internet Gids) en De Tirade
Ze droeg voor en performde in o.a. Perdu, De Markten (Brussel, BE), Vooruit (BE), het Rijksmuseum, NEVERNEVERLAND, Kunstvereniging Diepenheim, Showroom MAMA, Cobra Museum, Joods Historisch Museum en het Parooltheater.

Daarnaast is ze werkzaam als tekstschrijver en onderzoeker op de Rijksakademie van beeldende kunsten, Amsterdam.

Foto door Sanne De Wilde.

Gemaakt met Berta.me

Anne Marijn Voorhorst © 2023